Erdogan podržao Kosovo na putu ka članstvu u NATO-u

Preporučujemo

Premijer Kosova Albin Kurti zahvalio je predsjedniku Turske Recepu Tayyipu Erdoganu na podršci koju pruža Kosovu za članstvo u NATO-u i Vijeću Evrope.

Kurti je na konferenciji za novinare istakao da je sa Erdoganom razgovarao i o mogućnostima za ekonomsku i komercijalnu saradnju, o sigurnosti i razvoju događaja u regionu i šire.

“Zahvalni smo za ulogu Turske u intervenciji NATO-a na Kosovu 1999. godine kako bi se zaustavio genocid nad narodom Kosova, na njenom doprinosu izgradnji institucija, proglašenju i priznavanju nezavisnosti i njenoj nepoštednoj punoj podršci u vanjskoj politici. Zahvalio sam mu na glasnoj podršci za članstvo u NATO-u i Vijeću Evrope”, naveo je Kurti.

Prema njegovim riječima, danas se u Istanbulu razgovaralo o prijateljskim odnosima i o produbljivanju saradnje. Erdogan je obećao podršku Kosovu u pridruživanju Vijeću Evrope, Evropskoj uniji i NATO-u.

Erdogan je rekao da će Turska podržati Kosovo da postigne, kako je naveo, zasluženu poziciju u međunarodnoj areni, podsjetivši da su oni druga zemlja koja je priznala nezavisnost Kosova, prenio je B92.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...