- Advertisement -

Erdogan: Prijetnje ne mogu spriječiti put kojim smo krenuli

Preporučujemo

Predsjednik Repubike Turske Recep Tayyip Erdogan govorio je na konferenciji za medije nakon sastanka sa predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakirom Izetbegovićem o informacijama da se na njega sprema atentan na Balkanu.

– Ja sam čuo tu vijest i upravo zbog toga sam došao ovdje. Ove prijetnje ne mogu spriječiti put kojim smo krenuli. Na hiljade ljudi koji dolaze iz različitih evropskih država, ako oni ne vide lidera kojeg žele da vide, to ne bi bilo dobro zbog mene – kazao je Erdogan.

Dodao je da takve prijetnje nisu i ne mogu utjecati na planove te da će prisustvovati 6. Kongresu Unije evropskih-turskih demokrata (UETD) u Olimpijskoj dvorani “Juan Antonio Samaranch”.

Obavještajne agencije su, podsjećanja radi, zaprimile dojavu da bi na predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana mogao biti izvršen atentat. Turskim obavještajnim agencijama dojavljeno je da osobe turskog porijekla, tokom Erdoganove posjete Balkanu u narednom periodu, pripremaju atentat na turskog predsjednika.

Pročitajte:  Erdogan najavio da će Turska dobiti novi Ustav
- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Asfaltira se dio trase Marša mira

Marš mira, pješački pohod stazama kojim su se Podrinjci u julu 1995. godine probijali ka slobodnoj teritoriji, nakon dvije...