Erdogan i Putin zadovoljni kongresom o sirijskom dijalogu

Preporučujemo

Ruski predsjednik Vladimir Putin razgovarao je danas telefonom sa turskim kolegom Redžepom Tajipom Erdoganom o ishodu Kongresa o sirijskom nacionalnom dijalogu koji je održan u Sočiju, prenosi Blic.

Iz službe za medije ruskog predsjednika saopšteno je da su se Putin i Erdogan saglasili da su zadovoljni rezultatima kongresa u Sočiju koji je održan u utorak i da su govorili o njihovoj saradnji u održavanju zona deeskalacije u Siriji.

- -

– Strane su razgovarale o daljoj koordinaciji rusko-turskih napora u osiguravanju uzdržane operacije zona deeskalacije kao i o saradnji po pitanju Astana formata – navodi se u saopštenju, prenosi Tass.

U saopštenju se dodaje da su Putin i Erdogan naglasili važnost ispunjavanja sporazuma.

– Šefovi država pozdravili su ishod Kongresa o sirijskom nacionalnom dijalogu (održanom) 30. januara. Oni su naglasili važnost primjene postignutih sporazuma, koji su namijenjeni efektivnom napretku sirijskog političkog rješenja zasnovanog na rezoluciji Vijeća sigurnosti Ujedinjenih nacija 2254 – navodi se u saopštenju.

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...