EYOF: Olimpijska baklja svečano dočekana u Banja Luci

Preporučujemo

Najuspješniji sportisti, sportski radnici i zvaničnici Republike Srpske danas su ispred Administrativnog centra Vlade RS-a u Banjaluci svečano dočekali olimpijsku baklju povodom održavanja Evropskog omladinskog olimpijskog festivala 2019 (EYOF), javlja Anadolu Agency (AA).

Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva, predao je baklju kajakašu Darku Saviću. Baklja je u Banjaluku stigla iz Rima, a nakon Banjaluke odlazi u Sarajevo.

- -

U obraćanju okupljenima na svečanosti Radovan Višković, predsjednik Vlade RS, izrazio je zadovoljstvo što je Banjaluka domaćin olimpijskoj baklji i dodao da je proteklo 35 godina od Olimpijade u Sarajevu.

“Ovo je jedan od događaja koji RS-u, a time i BiH puno znači. Ovim BiH šalje poruku svijetu i međunarodnoj zajednici da možemo kad hoćemo da napravimo i ovako korisne događaje”, kazao je Višković i dodao da je Vlada RS podržala festival s oko četiri miliona KM, a da je siguran da će festival donijeti značajne koristi.

Prema njegovim riječima, borilišta i u RS-u i FBiH su spremna za takmičare.

“Svim takmičarima želim fer i pošteno takmičenje, pobijediće najbolji, ali se nadam da će među pobjednicima biti i neko iz RS-a”, rekao je Višković.

- -

Abdulah Skaka, gradonačelnik Sarajeva, nada se da će ovogodišnji EYOF biti najbolje organizovani festival do sada.

“Dolazak ‘Plamena mira’ u našu zemlju za mene je jako poseban trenutak i moja želja je da plamen mira uvijek gori u BiH”, rekao je on.

Nenad Vuković je istakao zadovoljstvo što je olimpijska baklja stigla baš u ulicu Olimpijskih pobjednika u Banjaluci.

“Ovo je jedna od prvih aktivnosti koje ćemo imati u prilici pratiti. S ovim događajima vraćamo na scenu organizuaciju velikih takmičenja u zimskim sportovima”, kazao je on.

EYOF se održava od 9. do 16. februara u Sarajevu i Istočnom Sarajevu, a u njemu će učestvovati više od 1.000 takmičara iz oko 50 zemalja.

Najnovije

Dodik podnio apelaciju Ustavnom sudu BiH koji ne priznaje, ali je povukao nakon prozivki

Predsjednik Republike Srpske i najjače političke partije u tom entitetu Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik uputio je Ustavnom sudu...