Facebookom kruži lažna nagradna igra: Ne šaljite fotografije vaše lične karte

Preporučujemo

Prevare putem interneta postaju sve raznovrsnije, što potvrđuje i pojava koju je ovih dana uočila požeško-slavonska policija, a riječ je o lažnoj nagradnoj igri na Facebooku čiji organizatori traže od sudionika da im dostave osobne podatke kako bi im poslali navodnu nagradu.

Požeško-slavonska policija obavijestila je danas da je u posljednjih nekoliko dana dobila nekoliko prijava građana koji su putem Facebooka sudjelovali u nagradnoj igri i zatim na messenger dobili poruku kako su baš oni ”sretni dobitnici” pa moraju porukom poslati fotografije lične karte kako bi organizatori dobili njihove podatke i poslali im nagradu.

- -

No, kako nagrada nije stigla na njihovu adresu niti su im se organizatori navodne nagradne igre javljali, shvatili su da su možda postali žrtve neke vrste prevare pa su slučaj prijavili policiji.

Policiji su stigle tri prijave, a do sada nije zabilježeno da su žrtve prevare počiniteljima nešto platili niti da je netko zlouporabio njihove osobne podatke, ali se ne isključuje mogućnost da se to tek dogodi.

S obzirom na napredak tehnologije i mogućnosti raznih oblika komunikacije na internetu, policija upozorava građane da prevare putem interneta postaju sve raznovrsnije te ih poziva da ne nasjedaju na razne ”nagradne igre” na društvenim mrežama niti da dostavljaju osobne podatke nepoznatim osobama.

Najnovije

Ambasada: Dodik griješi ako misli da će SAD stajati po strani dok gura BiH ka sukobu

Stvaranje paralelnog izbornog sistema od strane Vlade Republike Srpske (RS) bilo bi neustavno i antidejtonsko, a biračima u RS-u...