Festivalsko ljeto na Ilidži

preporučujemo

Na radost mnogobrojnih stanovnika ilidžanske općine, Sarajevo Film Festival i Općina Ilidža i ove godine realizirat će zajednički projekat festivalskog programa na području ove općine. Ovogodišnje projekcije Sarajevo Film Festivala  moći će da se pogledaju u prostoru nekadašnjeg kina Igman na Ilidži.od 16. do 23. augusta 2019. godine.

Program 25. Sarajevo Film Festivala na Ilidži počinje u subotu, 17. augusta,  u 18:00 sati dječijim filmom “Fudbaleri”, a u 21:00 sati prikazivat će se  “Diego Maradona”,  film o ikoni svjetskog fudbala, a čiju režiju potpisuje Asif Kapadia.U nedjelju  18. augusta 2019. bit će prikazan film “Moje nevjerovatno ljeto  sa Tess”, režisera Stevena Wouterlooda,  dok će gledaoci već u 21:00 h moći uživati u filmu “Sin” čiju režiju potpisuje bh rediteljica Ines Tanović.Projekcije 25. Sarajevo Film Festivala nastavit će se i u ponedjeljak 19. augusta 2019, kada će biti prikazani filmovi “Dobra igra: Početak” u režiji  Umut Aral u poslijepodnevnim satima (18:00 sati), te “See factory Sarajevo mon amour” s početkom u 21:00 sat (grupa autora).U utorak 20.augusta 2019. godine očekuju nas “Goveđe brdo – film norveške produkcije, te “Nebeska tema: Priča o Vladi Divjan ”, dugometražni dokumentarac scenariste i reditelja Mladena Matičevića, u kojem učestvuju i najznačajniji autori s prostora bivše Jugoslavije, a koji će gledaoci na Ilidži moći pogledati u 21:00 sati.

Program ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala koji će se održati na Ilidži, u srijedu 21.augusta 2019., započet će projekcijom dječijeg filma “Pat i Mat: Zimska radost” u 18:00 sati, a program će se nastaviti u 21:00 uz “Šavove” srpskog reditelja Miroslav Terzića.

U četvrtak, 22.augusta 2019., s početkom u 18:00 h, u sklopu dječijeg programa bit će prikazan “Sune protiv Sunea”, Jona Holmberga, a program Sarajevo Film Festivala na Ilidži imat će svoju završnicu projekcijom filma “To mora biti raj” u režiji autorice Elia Suleiman.

Karte za djecu košat će 3 KM, a za odrasle 5 KM. Generalni pokrovitelj  je Općina Ilidža.

U KSC Ilidža u dvorani Sabit Hadžić  20 i 21. septermbra bit će održan rock festival.

Najnovije

Srbija dala državljanstvo odbjeglom Mirku Vrućiniću pred izricanje presude za ratne zločine

Srbija je Mirku Vrućiniću dala državljanstvo dva mjeseca prije nego je pobjegao iz Bosne i Hercegovine gdje mu se...