Festivalsko ljeto na Ilidži

Preporučujemo

Na radost mnogobrojnih stanovnika ilidžanske općine, Sarajevo Film Festival i Općina Ilidža i ove godine realizirat će zajednički projekat festivalskog programa na području ove općine. Ovogodišnje projekcije Sarajevo Film Festivala  moći će da se pogledaju u prostoru nekadašnjeg kina Igman na Ilidži.od 16. do 23. augusta 2019. godine.

Program 25. Sarajevo Film Festivala na Ilidži počinje u subotu, 17. augusta,  u 18:00 sati dječijim filmom “Fudbaleri”, a u 21:00 sati prikazivat će se  “Diego Maradona”,  film o ikoni svjetskog fudbala, a čiju režiju potpisuje Asif Kapadia.U nedjelju  18. augusta 2019. bit će prikazan film “Moje nevjerovatno ljeto  sa Tess”, režisera Stevena Wouterlooda,  dok će gledaoci već u 21:00 h moći uživati u filmu “Sin” čiju režiju potpisuje bh rediteljica Ines Tanović.Projekcije 25. Sarajevo Film Festivala nastavit će se i u ponedjeljak 19. augusta 2019, kada će biti prikazani filmovi “Dobra igra: Početak” u režiji  Umut Aral u poslijepodnevnim satima (18:00 sati), te “See factory Sarajevo mon amour” s početkom u 21:00 sat (grupa autora).U utorak 20.augusta 2019. godine očekuju nas “Goveđe brdo – film norveške produkcije, te “Nebeska tema: Priča o Vladi Divjan ”, dugometražni dokumentarac scenariste i reditelja Mladena Matičevića, u kojem učestvuju i najznačajniji autori s prostora bivše Jugoslavije, a koji će gledaoci na Ilidži moći pogledati u 21:00 sati.

- -

Program ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala koji će se održati na Ilidži, u srijedu 21.augusta 2019., započet će projekcijom dječijeg filma “Pat i Mat: Zimska radost” u 18:00 sati, a program će se nastaviti u 21:00 uz “Šavove” srpskog reditelja Miroslav Terzića.

U četvrtak, 22.augusta 2019., s početkom u 18:00 h, u sklopu dječijeg programa bit će prikazan “Sune protiv Sunea”, Jona Holmberga, a program Sarajevo Film Festivala na Ilidži imat će svoju završnicu projekcijom filma “To mora biti raj” u režiji autorice Elia Suleiman.

Karte za djecu košat će 3 KM, a za odrasle 5 KM. Generalni pokrovitelj  je Općina Ilidža.

U KSC Ilidža u dvorani Sabit Hadžić  20 i 21. septermbra bit će održan rock festival.

Najnovije

Estonka Kaja Kallas mijenja Borrella: U fokusu jačanje odbrane od Rusije

  Dosadašnja premijerka Estonije Kaja Kallas danas je i zvanično podnijela zahtjev za ostavkom na mjesto premijerke čime su se...