Općina Novo Sarajevo i ove godine podržala unapređenje infrastrukture stadiona Grbavica

Preporučujemo

Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjednik FK „Željezničar“ Admir Džubur u petak, 16. avgusta ove godine potpisali su Ugovor o realizaciji Grant  sredstava za FK „Željezničar“.

Vrijednost ugovora je 100.000 KM, a sredstva su planirana za sufinansiranje radova na izgradnji trafostanice, odnosno na pojačavanju kapaciteta snage postojeće trafostanice kako bi se grijači terena i reflektori mogli koristiti u punom kapacitetu.

- -

U svom obraćanju Općinski načelnik Nedžad Koldžo istakao je kako Općina Novo Sarajevo već niz godina izdvaja značajna sredstva za unapređenje razvoja sporta na području općine.

– U prethodnom periodu izdvojili smo značajna sredstva za rekonstrukciju stadiona Grbavica, sto, između ostalog, podrazumijeva kupovinu stolica, izgradnju istočne tribine, rekonstrukciju južne tribine, sanaciju terena, reflektora, pa sada i trafostanice koja je ključna za poboljšanje uslova igre na terenu, istakao je načelnik Koldžo, te dodao da se i u budućnosti planira nastavak saradnje Općine i FK Željezničar kroz Program podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice.

Osim za uređenje stadiona, Općina je izdvojila značajna sredstva za sportski kompleks na Grbavici, između ostalog za izgradnju Sportske dvorane „Novo Sarajevo“, te postavljanje umjetne trave, reflektora i izgradnju svlačionica na pomoćnom stadionu.

Predsjednik FK „Željezničar“ Admir Džubur zahvalio se Općini Novo Sarajevo i Općinskom načelniku na kontinuiranoj finansijskoj podršci koju pruža za unapređenje infrastrukture stadiona Grbavica, te istakao da, kada se stvore potrebni uslovi vezani za rekonstrukciju Južne tribine, obratit će se Općini za pomoć u realizaciji i ove faze projekta koja je od ključnog značaja za stadion.

- -

Na današnjoj press konferenciji prisutnim medijima obratio se i šef stručnog štaba FK „Željezničar“ Amar Osim uoči odigravanja utakmice sa FK „Sloboda“ u subotu, 17. avgusta ove godine.

Najnovije

Broj zaposlenih u BiH u martu bio 853.002 osobe, a prosječna neto plaća 1.353 KM

U martu 2024. godine broj zaposlenih osoba u BiH iznosio je 853.002, a od toga 387.022 žena, navode iz...