Fišo i Oković potpisali Sporazum o izgradnji Spomen obilježja Grebak

Preporučujemo

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo i premijer Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Emir Oković potpisali su jučer u Goraždu Sporazum o sufinansiranju i realizaciji Projekta izgradnje Spomen-obilježja Grebak.

Ovaj sporazum, čiji cilj je doprinos očuvanju bitnih historijskih događaja i datuma od značaja za dva kantona, vrijedan je 20.000 KM.

Obaveze kantona su da koordiniraju cjelokupnu aktivnost oko praćenja realizacije Projekta sa stanovišta finansijske i tehničke komponente, a nakon završetka projekta Ministarstvu će biti dostavljen završni izvještaj.

Ministar Fišo istakao je da je BPK naš neodvojiv dio, te da će Vlada Kantona Sarajevo i u budućnosti pružati pomoć i potporu brojnim projektima na ovom području.

Premijer Oković zahvalio se ministru Fiši i Vladi KS na izdvojenim sredstvima na realizaciji izgradnje spomeničkog kompleksa na Grebku.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...