Fišo i Oković potpisali Sporazum o izgradnji Spomen obilježja Grebak

Preporučujemo

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Muharem Fišo i premijer Bosansko-podrinjskog kantona (BPK) Emir Oković potpisali su jučer u Goraždu Sporazum o sufinansiranju i realizaciji Projekta izgradnje Spomen-obilježja Grebak.

Ovaj sporazum, čiji cilj je doprinos očuvanju bitnih historijskih događaja i datuma od značaja za dva kantona, vrijedan je 20.000 KM.

Obaveze kantona su da koordiniraju cjelokupnu aktivnost oko praćenja realizacije Projekta sa stanovišta finansijske i tehničke komponente, a nakon završetka projekta Ministarstvu će biti dostavljen završni izvještaj.

Ministar Fišo istakao je da je BPK naš neodvojiv dio, te da će Vlada Kantona Sarajevo i u budućnosti pružati pomoć i potporu brojnim projektima na ovom području.

Premijer Oković zahvalio se ministru Fiši i Vladi KS na izdvojenim sredstvima na realizaciji izgradnje spomeničkog kompleksa na Grebku.

Najnovije

Oprezno danas! Meteorolozi izdali narandžasto upozorenje – pročitajte i prognozu do srijede

Meteorolozi su za danas izdali 'narandžasto upozorenje'zbog obilnih padavina koje se očekuju u BiH. Kako navode, obilnije padavine očekuju se...