FOTO U ovaj salon automobila niko nije ušao već 30 godina

Preporučujemo

Izlog snova za svakog obožavatelja klasičnih modela marke Subaru, ali i za kolekcionare automobila, nalazi se na Malti u gradu Mosta.

Subaru Justy, Impreza, pa i Sambar s kraja 1980-ih možda ne zvuče previše primamljivo, ali kada vam kažemo da nikad nisu voženi, stvari se pomalo mijenjaju.

- -
Foto: Carsaddiction.com

Iako su proizvedeni prije 30 i više godina, ovi automobili imaju nesvakidašnju životnu priču. Ako već nije tužna, onda je dosadna, jer su od “rođenja” parkirani u izlogu jednog prodajnog auto-salona.

A među njima je i Subaru XT, poseban kupe koji je svojevremeno najavio Subaruov ulazak u svijet luksuza. Napredne aerodinamike i pilotskog kokpita, opremljen 1.8 turbo motorom i pogonom na sve točkove bio je san mnogih, baš kao i njegov naslednik SVX iz 1992. godine.

Foto: Carsaddiction.com

Nije neuobičajeno da se, tu i tamo, u ponudi u stranim oglasima pojavi poneki novi-stari automobil, ali ovo je zaista rijedak slučaj da je zarobljena praktično čitava gama jednog proizvođača iz tog razdoblja, prenosi Index.hr.

Foto: Carsaddiction.com

U izloge ovog salona možete i sami zaviriti putem Google Maps-a.

- -

 

Najnovije

Hapšenje u Višegradu, pronađena plantaža marihuane

Plantaža marihuane pronađena je na području Višegrada odakle je policija oduzela 43 saksije sa stabljikama kanabisa i više od...