FOTO Uspješna ekološka akcija u naselju Breka

Preporučujemo

Na inicijativu Savjeta Mjesne zajednice Breka provedena je ekološka akcija čišćenja i uređenja ovog mjesnog područja kojoj se odazvao veliki broj građana.

Akciju je podržao Mjesni štab civilne zaštite i Služba za civilnu zaštitu Općine Centar koji su učesnicima obezbijedili neophodan alat za čišćenje, te radnici KJKP Park koji su dali svoj doprinos u vidu radne snage i potrebnog alata.

- -

U čišćenju i uređenju javnih površina na ovom mjesnom području učestvovalo je oko 80 sugrađana i veliki broj djece koji su, podijeljeni u pet grupa u opuštenoj i veseloj atmosferi sa zadovoljstvom radili na uljepšavanju njihove okoline.

Iz Savjeta Mjesne zajednice Breka ističu zadovoljstvo provedenim aktivnostima i iskazuju zahvalnost svima koji su dali svoj doprinos, a naročito djeci na učešću u ovoj hvale vrijednoj ekološkoj akciji.

Ovake akcije, prije svega, imaju za cilj podizanje svijesti o očuvanju i zaštiti životne sredine. Kako bi svojim građanima obezbijedila što ugodniji ambijent za život, središnja sarajevska Općina predvođena načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, dolaskom proljeća planira intenzivirati ekološke akcije na području ove lokalne zajednice.

Podsjećamo da je i u prošloj godini proveden niz ekoloških akcija i uređenja javnih površina pod simboličnim nazivom „Neka Centar zablista“.

- -

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...