Francuska: Grom ubio jednu osobu, bez struje 136.000 domaćinstava

Preporučujemo

Gromovi su oborili stabla na području Bordeauxa i Dordogne, željeznički saobraćaj je bio privremeno obustavljen. A na području Brivesa, Limogesa, Perigneuxa i Agena, obustavljen je u potpunosti.

Više od 136.000 domaćinstava ostalo je bez električne energije usljed jakog nevremena koje je zahvatilo francuski Nouvelle-Aquitaine, javlja Anadolu Agency (AA).

Lokalni mediji javljaju da nevrijeme traje od srijede. Nevrijeme i gromovi su doveli do prestanka u napajanju električnom energijom u 136.000 domaćinstava, prenosi radiosarajevo.

Navode i da su nevrijeme i gromovi nanijeli ozbiljnu materijalnu štetu na objektima na tom području. Lokalni mediji javljaju da je na području Correze od posljedica groma smrtno stradao 64-godišnji biciklista. Usmrtilo ga je drvo u koje je udario grom.

Na području Bordeauxa i Dordogne gromovi su oborili stabla zbog kojih je privremeno bio obustavljen željeznički saobraćaj. U potpunosti je obustavljen na području Brivesa, Limogesa, Perigneuxa i Agena.

Meteorološki centar proglasio je narandžasti alarm u zemlji.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...