Francuska: Grom ubio jednu osobu, bez struje 136.000 domaćinstava

Preporučujemo

Gromovi su oborili stabla na području Bordeauxa i Dordogne, željeznički saobraćaj je bio privremeno obustavljen. A na području Brivesa, Limogesa, Perigneuxa i Agena, obustavljen je u potpunosti.

Više od 136.000 domaćinstava ostalo je bez električne energije usljed jakog nevremena koje je zahvatilo francuski Nouvelle-Aquitaine, javlja Anadolu Agency (AA).

Lokalni mediji javljaju da nevrijeme traje od srijede. Nevrijeme i gromovi su doveli do prestanka u napajanju električnom energijom u 136.000 domaćinstava, prenosi radiosarajevo.

Navode i da su nevrijeme i gromovi nanijeli ozbiljnu materijalnu štetu na objektima na tom području. Lokalni mediji javljaju da je na području Correze od posljedica groma smrtno stradao 64-godišnji biciklista. Usmrtilo ga je drvo u koje je udario grom.

Na području Bordeauxa i Dordogne gromovi su oborili stabla zbog kojih je privremeno bio obustavljen željeznički saobraćaj. U potpunosti je obustavljen na području Brivesa, Limogesa, Perigneuxa i Agena.

Meteorološki centar proglasio je narandžasti alarm u zemlji.

Najnovije

Sivro zatečen prijedlogom Ministarstva: Skraćenje časova je dio kvazireforme u obrazovanju

Sindikat osnovnog obrazovanja i odgoja Kantona Sarajevo oštro je reagirao na dopis Ministarstva za odgoj i obrazovanje Kantona Sarajevo...