Galić zatražio hitno zapošljavanje novih graničnih policajaca zbog sve većeg broja migranata

preporučujemo

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić zatražio je hitno zapošljavanje novih graničnih policajaca ili prebacivanja drugih policijskih službenika u ovu policijsku agenciju kako bi mogli odgovoriti dramatičnom povećanju broja migranata u BiH.

Galić je izvijestio kako je od državnih vlasti zatražio da se hitno razmotri mogućnost popunjavanja mjesta 526 nedostajućih graničnih policajaca.

Osim mogućnosti da se vanredno odobri prijem policajaca, direktor Galić je kazao kako postoji mogućnost privremenog premještaja policijskih službenika iz drugih policijskih agencija kako bi uspjeli pokriti granicu sa Srbijom i Crnom Gorom, ali i Hrvatskom u koju migranti ulaze kako bi ušli u Evropsku uniju, prenosi BHRT.

Galić se na javni apel odlučio jer je, prema njegovim riječima, dolazak migranata organiziran, te da Granična policija više nije u stanju odgovoriti pritisku novog vala.

Izvijestio je da je Granična policija od početka godine zaustavila ulazak 1.754 migranta u BiH.

Galić je upozorio kako je među migrantima veliki broj ranjivih kategorija, žena i djece, kojima je potrebna dodatna pomoć.

U BiH je do sada veliki broj migranata koji nisu uspjeli ući u Hrvatsku, odnosno EU, zatražio azil, a državne vlasti su za utorak najavile sastanak o rastućem problemu migranata.

Najnovije

Poslodavci nezadovoljni: Šta su donijele izmjene i dopune Zakona o privrednim društvima?

Novine koje je donio "Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o privrednim društvima" (“Službene novine Federacije BiH”, broj 75/21)...