Izrael pobjednik Eurosonga 2018

preporučujemo

Pobjednica ovogodišnjeg takmičenja za pjesmu 63. Evrovizije održanog u Portugalu u Altice Areni u Lisabonu je izraelska pjesma Toy u izvedbi pjevačice Nette.

Drugo mjesto osvojio je Kipar, a treće Austrija.

Ovogodišnje takmičenje za pjesmu Eurovizije održano je prvi put u historiji u glavnom gradu Portugala, Lisabonu pobjedom njihovog prošlogodišnjeg predstavnika Salvadora Sobrala, koji je pjesmom Amar Pelos Dois Portugalu donio prvu pobjedu nakon 53 godine od njegovog prvog učešća.

Slogan ovogodišnjega takmičenja za pjesmu Evrovizije bio je Svi na okup! (eng. All Aboard) kojim se poziva na okupljanje na jednom mjestu i zajedničku proslavu muzike i kontinenta, te poštivanje različitosti, poštovanje i snošljivost.

Incident

Za vrijeme izvođenja britanske pjesme, na pozornicu je iznenada, iz publike dotrčao jedan gledatelj koji je istrgnuo mikrofon pjevačici, pokušao nešto da kaže, ali nije u tome uspio jer ga je savladalo obezbjeđenje Eurosonga.

Organizatori su ponudili pjevačici SuRie da ponovo izvede pjesmu, jer je prekinuta kod drugog refrena, ali je britanska delegacija to odbila smatrajući da nema potrebe za novi nastup pred publikom u Lisabonu.

Bosna i Hercegovina ni ove godine nije učestvovala na takmičenju za najbolju evropsku pjesmu, jer zbog nerješenog pitanja naplate RTV takse BHRT nije bila u stanju izmiriti sve troškove učešća na Eurosongu.

Pročitajte:  Izrael počeo radove na izgradnji parka na muslimanskom groblju u Al-Qudsu
Pročitajte:  Izrael počeo radove na izgradnji parka na muslimanskom groblju u Al-Qudsu

Najnovije

Gradonačelnica Karić traži da se 9. novembar obilježava kao dan sjećanja na žrtve ubijene na Kazanima

Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić zatražila je od Gradskog vijeća da se na dnevni red današnje sjednice uvrsti i hitno...