Gorica Dodik: Moj tata nije ratni huškač

preporučujemo

Milorad Dodik nikada nigdje nije pomenuo rat i zveckanje oružja. NIKADA!!! Predstavnici Bošnjaka i nažalost lideri opozicije iz Republike Srpske po instrukciji stranaca tu riječ koriste nemilice u zadnje vrijeme, pri tome opet okrivljujući Milorada da je ratohuskač”, poručila je ovo Gorica Dodik – kćerka člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Ovo je bio njen komentar nakon jučerašnje konferencije za novinare na kojoj je Dodik imao dosta najava, što je naišlo na brojne reakcije.

– Nikada nismo pristali da ulazimo u promjenu Ustava, vjerujući da ćemo doći do trenutka kada ćemo moći da vratimo nadležnosti RS-a. Nedavna odluka [Valentina] Inzka (bivši visoki predstavnik, op.pr.) je put ka tome, te sramne odluke Ustavnog suda, jedne kriminalne organizacije koja je sve vrijeme kršila Ustav.

Ova generacija političara ne može da stane iza toga, mi smo se zato odlučili na ovaj put. To ne može da zaustavi ni Amerika, ni ovi Englezi koji su sve zakuhali.

Britanci i ostali koji su s njima ovdje, umjesto zajedničke države sve čine da naprave muslimansku državu. Zato sve ovo odbacujemo, ne prihvatamo majorizaciju nikoga, pa ni hrvatskog naroda. Ovo nije secesija, ovo nije otcjepljenje, danas sam rekao amabasadorima”, rekao je Dodik, nastavljajući Bošnjake svojim prepoznatljivo uvredljivim tonom nazivati “muslimanima, muslimanska država i sl. – poručio je Dodik jučer, između ostalog.

Pročitajte:  Skandalozna izjava ruskog abmasadora: Ne vidim nikakav problem u ideji lidera SNSD-a o samostalnosti RS-a

Najnovije

Sjednica OV Konjic: Vlast stala uz Opću bolnicu i Dom zdravlja Konjic

U toku je sjednica Općinskog vijeća Konjic, a kako saznajemo jednoglasno je usvojen zaključak kojim Općinsko vijeće poziva Poreznu...