GP BiH: Na Tjentištu spriječeno krijumčarenje migranata iz Nepala i Pakistana

preporučujemo

Pripadnici Granične policije BiH 19.9.2018. godine na području Tjentišta spriječili su krijumčarenje osam osoba afroazijskog porijekla koje nisu posjedovale identifikacione dokumente. U razgovoru s našim službenicima izjavile su da dolaze iz Pakistana i Nepala.

Ilegalni migranti su otkriveni kontrolom tri vozila, crnogorskih nacionalnih oznaka, kojima su upravljali I.G. (1996.), M.S. (1984.) i Z.R. (1983.), državljani Crne Gore.

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje ljudi“ I.G., M.S. i Z.R. lišeni su slobode, i protiv njih bit će dostavljen izvještaj ovoj instituciji. Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Svih osam ilegalnih migranata predato je pripadnicima Službe za poslove sa strancima, dok su osumnjičeni državljani Crne Gore predati Tužilaštvu BiH na daljnje postupanje.

Najnovije

Vijećnici u Novom Sarajevu žele sebi povećati paušale: Da li je opravdano povećanje?

Općinsko vijeće Novog Sarajeva danas je trebalo razmatrati i povećanje naknada vijećnicima, članovima radnih tijela i članovima Kolegija Vijeća. U...