Grabar – Kitarović: Neću dopustiti da mi Vučić nameće teme

Preporučujemo

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović na Pantovčaku je, nakon sastanka s austrijskim kolegom Alexanderom Van der Bellenom, komentirala i govor srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića na Kosovu.

“Razgovarali smo o prostoru jugoistoka Europe i perspektivi svih država o članstvu u Europskoj uniji. Naravno, Hrvatska podržava članstvo Srbije u Europskoj uniji, mislim da je to u interesu cijelog prostora i u interesu Europske unije i da je to preduvjet za mir i prosperitet ovog područja”, rekla je predsjednica.

- -

 “Naravno, svatko treba ispuniti kriterije za članstvi. Oni su postali puno specifičniji nego što su bili dosad. Hrvatska se ne želi naći u poziciji da je se klasificira da blokira na tom putu, ali ustrajat ćemo na ispunjavanju svih kriterija. Nismo razgovarali o govoru predsjednika Vučića, ja ne vidim zašto bi on bio relevantan za Hrvatsku, zašto bi Vučić trebao nametati teme za hrvatsku. Mi imamo svoja pitanja, bavimo se Hrvatskom i putem u prosperitet. Ja želim stabilnost srpske zajednice u Hrvatskoj i hrvatske u Srbiji i uopće neću dopustiti da mi Vučić nameće teme kojima ću se baviti niti ću se spusitti na razinu da komentiram njegove govore. Mislim da on o sebi najbolje govori”, rekla je Grabar Kitarović.

Najnovije

Miličević: Dodik je nekada SDS klevetao OHR-u, a danas kleveće opoziciju Vladimiru Putinu

Predsjednik SDS Milan Miličević komentarisao je sastanaka predsjednika RS-a Milorada Dodika sa ruskim liderom Vladimirom Putinom. "Dodik je prevazišao sam...