Građani blokirali autoput Zvirovići-Bijača

Preporučujemo

Zbog protesta građana obustavljen je saobraćaj na autoputu A-1 Zvirovići-Bijača u oba smijera, potvrđeno je iz BIHAMK-a.

Kolovoz je mjestimično mokar, a upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama. Na magistralnom putu M-18 Sarajevo-Foča, na lokalitetu Sijeračke Stijene, zbog većeg odrona i dalje se saobraća jednom trakom. Zbog učestalih odrona izdvajamo i puteve: Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Donji Vakuf-Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

- -

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo sjever-Lepenica zbog sanacije klizišta, saobraćaj je u tunelu Igman i na mjestu radova preusmjeren iz vozne u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje.

Zbog aktiviranih klizišta, jednom trakom naizmjenično saobraća se na magistralnim putevima M-5 Mrkonjić Grad-Ključ i M-16 Banja Luka-Crna Rijeka, kao i na regionalnim putevima R-414 Banja Luka-Turbe i R-458 Lopare-Čelić. Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom saobraća se na magistralnom putu M-14.2 Drvar-Resanovci. Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Najnovije

Društvenim mrežama šire se “ratne fotografije” Štukana i Đure: Ovo su scene iz filmova

Poznati bh. glumac i književnik Feđa Štukan priveden je nedjelju na aerodromu "Nikola Tesla" zbog optužbi da predstavlja "bezbjednosnu...