Poruka s Bijače: Samo nas mrtve mogu skloniti s ceste

preporučujemo

Nekoliko desetina članova Udruženja Zaboravljeni branitelji iz Zapadno-hercegovačkog kantona blokiralo je danas granični prijelaz Bijača, nezadovoljni odnosom federalne vlasti prema njima, piše Oslobođenje.

Član Udruženja Veljko Vukojević ističe da će blokada trajati do daljnjeg, te da će se konačna rješenja za ovu populaciju ako bude potrebe, čekati na Bijači.

– Pet godina nas zavlače. Pet godina smo na cesti i pred zgradama institucija, čekajući rješenja. Nećemo se danas skloniti, odavde nas mogu pomjeriti samo mrtve, rekao je u izjavi za Oslobođenje.

Upitali smo i za nedavni komentar Vlade Marušića, koji je u izjavi za naš list kazao da Udruženje zaboravljeni branitelji mijenja ime u “Razvojačeni branitelji HVO-a”, na što je Vukojević odgovorio:

– Nema razjedinjavanja, ni promjene imena. Mi ostajemo Udruga Zaboravljeni branitelji. Vlado Marušić je kupljen, to njemu na dušu.

Najnovije

Evropa na ivici rata: Amerikanci tvrde da Rusi svakog trenutka mogu napasti Ukrajinu

Glasnogovornica Bijele kuće Jen Psaki izjavila je večeras da Sjedinjene Američke Države (SAD) upozoravaju na mogući napad Rusije na...