Gradonačelnik Splita teško bolestan: Zloćudni tumor se proširio i na mozak

Preporučujemo

Ravnatelj splitskog KBC-a dr. Ivo Jurić  iznio je najnovije informacije o zdravstvenom stanju splitskog gradonačelnika Andre Krstulovića Opare:

– Jučer smo dobili dijagnostičku potvrdu da se radi o tumoru kože koji se proširio i na mozak. Prognoza ovisi o kakvom se tipu tumora radi i kako će tijelo reagirati na liječenje. Sljedeći korak je genska analiza tumora nakon čega ćemo donijeti odluku o daljnjem tijeku liječenja. On se sada osjeća dobro i stabilno je – poručio je dr. Ivo Jurić.

- -

Na novinarsko pitanje hoće li se Krstulović-Opara liječiti u Splitu, odgovorio je:

– Formirali smo stručno povjerenstvo koje će, u dogovoru s obitelji, donijeti odluku gdje će se liječenje provesti te dodao:

– Gradonačelniku slijedi kemoterapija i zračenje, a svi sljedeći koraci ovisit će o genskoj analizi tumora koja će biti danas. Moramo znati točan tip kako bi se provela ciljana terapija. U ime osoblja bolnice, a vjerujem i svih građana Splita, gradonačelniku želim što brži oporavak i uspješno liječenje – zaključio je dr. Jurić, piše Slobodna Dalmacija.

(Index.ba)

Najnovije

Nizozemska obavještajna služba vidi ratove u Gazi i Ukrajini i uništavanje Kur’ana kao okidač za terorističke prijetnje

Nizozemska nacionalna obavještajna agencija saopštila je u utorak da su prijetnje usmjerene na Nizozemsku sve više povezane sa svjetskim...