Grafit podrške Ratku Mladiću na prostorijama Žena u crnom u centru Beograda

preporučujemo

Nevladina organizacija Žene u crnom saopćila je danas da su nepoznate osobe na njihovim prostorijama u centru Beogradu ispisale poruke “Kurve u crnom” i “Ratko Mladić”.

Navodeći da je u noći izmedju petka i subote na ulaznim vratima njihovih prostorija u Jug Bogdanovoj ulici zalepljeno i više nalepnica sa sloganom „Samo sloga Srbina spasava“, Žene u crnom su zatražile od nadležnih da otkriju odgovorne za „napad“ i „adekvatno ih kazne“.

Optužili su „režim Aleksandra Vučića“ da koristi „fašističke grupe i pojedince kao batinu u svojim rukama kako bi se obračunao i obračunavao sa svim slobodnomislećim grupama i pojedincima, a prije svega sa onima koji u svom mišljenju i djelovanju zahtjevaju radikalni raskid sa zločinima iz prošlosti“.

– Ovo nije ni prvi, a sigurno neće biti ni poslednji u nizu napada na Žene u crnom. Tokom 30 godina rada Žene u crnom su bile izložene kako verbalnim, tako i fizičkim napadima. Aktivistkinje Žena u crnom, kao i prostorije Žena u crnom su često bile meta fizičkih napada raznih fašističkih grupa i pojedinaca koji su se uvek okončavali nekažnjeno – stoji u saopćenju.

Pročitajte:  Vučić najavio nabavku novog naoružanja iz Rusije, tražio da “što brže stigne”

Najnovije

Turski mediji: Policija otkrila bombu, spriječen napad na Erdogana

Turske obavještajne službe osujetile su večeras pokušaj napada na predsjednika Recepa Tayipa Erdogana, prenose turski mediji. Eksplozivna naprava pronađena je...