Kesić žestoko ismijao Dodika i na kraju poručio: Pukni zoro, živjeli!

preporučujemo

Milorad Dodik česta je “mušterija” Kesićevih dosjetki, u kojima na ironičan način govori o bahatom ponašanju lidera SNSD-a. Ovoga puta u njegovih “24 minuta” Kesić je Dodika pomenuo čak dva puta, a toliko mu je njegov performans sa pjesmama u Predsjedništvu BiH bio inspirativan da je čak izradio šolju sa njegovim likom iz koje je uz ironičnu poruku nazdravio na kraju emisije.

Dodik je zauzeo 4. mjesto u Kesićevoj rubrici “Breeeee” u kojoj je debitovao sa svojim izjavama o pjesmi “Pukni zoro”.

-Ja sam pjevao Pukni Zoro pjesmu pa je on to pogrešno razumio vjerovatno, to je divna pjesma koju su pjevali srpski vojnici na Kajmakčalanu u teškim borbama da se vrate kući, podsjetio je Kesić na Dodikove izjave i kazao:

– Tačno tako, a kada su 1918. probijali Solunski front pjevali su “Here I Come, Here I Go”, a kada su se naši junaci konačno vratili zapjevali su onu čuvenu staru “Samo malo, malo bi te tako… – poručio je Kesić u svome stilu.

Potom je Kesić za kraj emisije odjavu posvetio upravo našem članu Predsjedništva BiH i kazao:

-Čuvajte se onih koji se najviše busaju u grudi patriotizmom, tradicijom i rodoljubljem jer se često desi da su to samo foliranti koji blage veze o našoj historiji, tradiciji ni o rodoljublju nemaju, aj pa… Pukni zoro, živjeli, kazao je Kesić nazdravljajući iz šolje sa likom Milorada Dodika.

Pročitajte:  Dodik danas u Moskvi, upoznat će Putina o inicijativi za vraćanje nadležnosti

Najnovije

Vukanović: Zašto ne uhapsite Đokića, držite ga kao psa na lancu

Poslanik u Narodnoj Skupštini Republike Srpske Nebojša Vukanović obratio se na današnjoj sjednici NSRS te upitao ministra unutrašnjih poslova...