Granična policija BiH uhapsila četiri muškarca jer su pokušali prokrijumčariti 21 stranog državljanina

Preporučujemo

Pripadnici Granične policije Bosne i Hercegovine radeći na sprečavanju nezakonitih migracija preko teritorija BiH, 22. maja 2024. godine, lišili su slobode četvoricu državljana BiH koji su pokušali prokrijumčariti 21 stranog državljanina.

Krijumčarenja su otkrivena prilikom kontrole četiri putnička motorna vozila, bh. nacionalnih oznaka, a koja su kontrolirana na području Gradiške i Bosanske Dubice.

- -

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinjena krivična djela Krijumčarenje osoba, o događaju je obaviješten dežurni tužilac Tužilaštva BiH, prema čijem su nalogu vozači, državljani BiH, lišeni slobode.

Također, privremeno su oduzeta i četiri vozila te drugi dokazni materijali. Krijumčareni strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitniku za migrante su izjavili da dolaze iz Bangladeša (19) i Pakistana (2).

Svi su predati pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje. Protiv osumnjičenih državljana BiH bit će dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba Tužilaštvu BiH.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...