Granična policija BiH uhapsila tri osobe zbog ranijih krivičnih djela

Preporučujemo

Službenici JGP Aerodrom Sarajevo 29.5.2018. uhapsili su H.M. (1972.), državljanina BiH. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Općinski sud u Bugojnu zbog krivičnih djela „sprečavanje službene osobe u vršenju službene radnje“ i „teška krađa“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo stigao je letom iz Beča i predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.

Istoga dana, na Međunarodnom aerodromu Tuzla na letu iz Dortmunda lišen je slobode N.M. (1943.) jer je ustanovljeno da ga potražuje Kantonalno tužilaštvo Tuzlanskog kantona zbog krivičnog djela „nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“. Službenici JGP Aerodrom Tuzla bh. državljanina predali su pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

- -

Na MGP Klobuk pri ulasku u BiH 28.5.2018. lišena je slobode bh. državljanka DŽ.B. (1976.) nakon što je utvrđeno da je za njom Policijska uprava Livno raspisala potragu zbog krivičnog djela „povreda obiteljskih obaveza“. Službenici JGP Trebinje predali su je pripadnicima PU Livno

Najnovije

Veliki požar na brdu Žuč iznad Sarajeva: Zbog nepristupačnog terena vatrogasci pješke idu na požarište

Večeras je na brdu Žuč iznad Sarajeva došlo do velikog požara koji još uvijek nije ugašen, potvrđeno je za...