Hadžikadić: Izjava Zorana Zaeva na skupu SDP-a direktan je napad na suverenitet BiH

Preporučujemo

Kandidat za člana Predsjedništva BiH iz reda bošnjačkog naroda Mirsad Hadžikadić oglasio se saopćenjem za javnost zbog video poruke makedonskog premijera Zorana Zaeva emitirane na predizbornom skupu SDP-a u Zenici.

– Video poruka premijera Republike Makedonije Zorana Zaeva, koju je prije nekoliko dana uputio građanima BiH, a koju su juče prenijeli mediji u BiH, predstavlja direktan napad na suverenitet BiH. Utjecanje na ishod unutrašnjih pitanja i procesa u BiH jednostavno nije, i ne smije biti, dozvoljeno bez direktnog poziva državnih organa BiH – napisao je Hadžikadić.

- -

On ističe da ovo nije prvi put da stranke u BiH pozivaju države u regiji da podrže njihove parcijalne interese, bez obzira na to da li su oni u skladu sa voljom naroda ili ne.

– U svom obraćanju, premijer Zaev je suštinski samo ponavljao predizborni slogan stranke koju navodno podržava i time pokazao površnost svoje podrške toj stranci i njenom kandidatu za člana Predsjedništva BiH. Pozivanje i prihvatanje miješanja sa strane, od strane stranaka ili pojedinaca iz BiH, također je atak na BiH. Zar zaista želimo ljude koji to rade da dođu u poziciju da brane suverenitet i teritorijalni integritet BiH i predstavljaju BiH u svijetu – zaključio je Hadžikadić.

Najnovije

Novi udarac Putinu: EU usvojila 14. paket sankcija protiv Rusije

Evropsko vijeće je danas usvojilo 14. paket ekonomskih i individualnih restriktivnih mjera kojima se zadaje dalji udarac Putinovom režimu...