Novčano kažnjen jer je povrijedio galeba koji mu je htio oteti cheeseburger

preporučujemo

Muškarac optužen pošto je nogom udario i povrijedio galeba kada mu je pokušao ‘oteti’ cheeseburger dok je sjedio na plaži u New Hampshireu, mora platiti kaznu u iznosu od 124 američka dolara, pišu mjesne novine.

Saslušavši očevice policija New Hampshirea je ustanovila da je Nate Rancloes, dok se na mjesnoj plaži spremao zagristi slasni zalogaj udario i pritom povrijedio galeba koji mu je pokušao oteti cheeseburger.

Mjesni mediji pišu da je Rancloes sjedio na plaži kad ga je ‘opkolilo’ nekoliko galebova koji su se namjerili na njegov obrok, prenosi Hina.

Policiji je kazao da ih je samo pokušao rastjerati nogom i da nije imalo loše namjere.

Očevici tvrde da je jednog galeba pritom povrijedio jer je ptica odšepala i vrlo teško poletjela.

U skladu sa zakonom savezne države New Hampshire koja se nalazi u Novoj Engleskoj na sjeveroistoku Sjedinjenih Država, galebovi su zaštićena životinjska vrsta.

Najnovije

Aleksandar Vučić: Sačuvat ćemo mir, nikome nije do rata, ali plašim se neodgovornosti i neozbiljnosti zapada. Mislim da su sankcije loša politika

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić večeras je komentarišući situaciju u regiji kazao da rata neće biti.   “Sačuvat ćemo mir, nikome nije...