Haljina koju su nazivali “skandaloznom”, a danas nitko ne bi ni trepnuo zbog nje

preporučujemo

Takozvane gole haljine posljednjih godina preplavile su crvene tepihe širom svijeta. U tu kategoriju spadaju svi modeli haljina napravljeni od prozirnih materijala koji tijelo ne skrivaju od pogleda i oni koji su napravljeni od materijala u boji kože te zbog toga ostavljaju dojam golišavosti.

Iako se ovaj trend smatra novim, većina modnih stručnjaka slaže se da su ga zapravo započeli američki dizajner Bob Mackie i pjevačica Cher u 80-ima.

Mackie je za Cher dizajnirao nekoliko legendarnih i za to vrijeme kontroverznih golih haljina u kojima se pjevačica pojavljivala na dodjeli Oscara.

Međutim, rijetki znaju da je prema njegovoj skici nastala po mnogima prva prava skandalozna gola haljina – ona u kojoj je Marilyn Monroe 1962. godine Johnu F. Kennedyju čestitala rođendan.

Velika proslava 45. rođendana tadašnjeg američkog predsjednika održavala se u njujorškoj dvorani Madison Square Garden i prisustvovalo joj je više od 15 hiljada judi.

Prelijepa glumica došla je na pozornicu ogrnuta bijelom bundom ispod koje se samo nazirala haljina, a kada je skinula bundu, svi su ostali zapanjeni. Ispred 15 hiljada ljudi otpjevala je J. F. K.-u “Sretan rođendan” odjevena u pripijenu haljinu boje kože s velikim izrezom na leđima u koju je ručno ušiveno 2500 kristala i 6000 cirkona.

Za današnje vrijeme ništa neobično, za ondašnje – skandalozno. Odluka glumice da ne obuče donje rublje kako se na haljini ne bi nazirali nikakvi šavovi i kako bi uistinu djelovala kao druga koža, dodatno je naglasila dojam golišavosti.

Reakcije bi vjerojatno bile manje žustre da se nije radilo o rođendanu predsjednika koji je njenu čestitku oduševljeno prokomentirao riječima: Mogu se oprostiti od politike sada kada mi je na ovako divan način otpjevan ‘Sretan rođendan’, piše zadovoljna.hr.

Najnovije

Naša stranka od općinskog do državnog nivoa ‘upalila’ sve pogone za opstrukciju Centralne banke

I dalje je na čekanju izgradnja zgrade Centralne banke u Sarajevu u dijelu parka Hastahana. Nije tajna da je...