Šepić: Sadašnja vladajuća garnitura ne može ponuditi ništa osim straha

Preporučujemo

“Povodom informacija o nabavci naoružanja za MUP RS-a, kao i jurišu tabloida iz susjednih zemlja, Srbije i Hrvatske, koji prizivaju ratna dešavanja u Bosni i Hercegovini, Nezavisni blok smatra da je navedeno posljedica lošeg rada vladajućih nacionalnih stranka u našoj zemlji koje nemaju rješenje niti za jedno ozbiljno pitanje u državi, saopćeno je iz Nezavisnog bloka.

Sva njihova obećanja su pala u vodu, ali se zato savršeno mogu složiti kada treba poskupjeti život građanima, dignuti akcize, dodatno se zadužiti ili postavljati svoje poslušnike na pozicije.

- -

Taj sistem koji je u službi njihovih privatnih interesa, nažalost, savršeno funkcioniše. I dakako aktuelne vladajuće političke oligarhije imaju strategiju da na matrici straha ponovo dobiju izbore, i primjetna je savršena koordinacija kako narod drže u strahu sa nabavkom oružja, sa ”srbskom čašću”, ”askerima”, fašističkim ispadima u Čapljini itd.

Rezultat takve politike je masovno iseljavanje građana Bosne i Hercegovine iz svih dijelova, naročito mladih.

”Sadašnja vladajuća garnitura ne može ponuditi ništa osim straha. Jedino im je ostala njihova politika zasnovana na strahu. Naravno, treba ispitati sve navode oko naoružavanja i vidjeti da li je sve urađeno po zakonu i pravilima, ali moramo kao zemlja voditi računa o ruskom i drugim stranim uticajima u našoj zemlji. Država treba efikasne institucije da bi mogla sebe samu zaštititi, a ne privatne poslušnike koji trenutno štitite njihove aktuelne šefove. Interes ovih političkih lidera u BiH je u suprotnosti sa interesima naše zemlje i njenih građana. Ovi kvazi lideri pripadaju prošlosti. Ako bi oni ostali, ova zemlja ne bi imala nikakvu šansu da bude dio modernog demokratskog evropskog prostora. Ako oni ostanu, ova zemlja je izgubila. Umjesto njih, straha i prošlosti, Nezavisni blok nudi nadu i budućnost sa konkretnim rješenjima”, izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH”, navedeno je u saopćenju Nezavisnog bloka.

Najnovije

Izdate preporuke poslodavcima: Savjetuje se prekid rada na otvorenom između 12 i 17 sati

Uz toplotni val koji je zahvatio Bosnu i Hercegovinu, bilježi se značajan porast intervencija. Građanima je savjetovano da izbjegavaju aktivnosti...