Haris Brko Biber nastupa na manifestaciji “Turska protiv svijeta”

Preporučujemo

Uspješni kickboxer KBV “Gazija Gym” Sarajevo Haris Brko Biber  za četiri dana (30. august) nastupit će na borilačkoj priredbi u Istanbulu.

Najbolji mladi (21) profesionalni kickboxer Bosne i Hercegovine nastupit će na manifestaciji “Turska protiv svijeta” gdje će dobiti čast da nastupi u sastavu reprezentacije Turske, a njegov protivnik bit će iskusni Francuz Mohamed Soumah.
Radi se o bivšem borcu ponajbolje svjetske kickboxing promocije Glory koji je do sada zabilježio 27 pobjeda i samo četiri poraza i svakako će predstavljati jedan od najtežih ispita u dosadašnjoj karijeri mladog Sarajlije koji je trenutno na skoru 16-5.
Inače, Biber se prvobitno trebao boriti protiv Gloryjevog borca Kevina Hesslinga koji je iznenada otkazao meč, da bi zatim isto uradio i prva zamjena Portugalac Rudi Mendes.
“Nadam se najboljem ishodu, osjećam se spremno nakon priprema  sa  mojim trenerom Muhamedom Šabanovićem i nakon priprema sa reprezentacijom koje su se odrzaleu Crnoj gori. Iako su mi se u nekoliko dana dvaput mijenjali protivnici to me nije poremetilo i ko god dođe dat ću sve od sebe da pobijedim i predstavim svoj klub i zemlju u najboljem svjetlu”, kazao je Biber.
Mnoge je konkretno zanimalo za ovaj meč šta tačno znači Biberov nastup u “dresu” Turske, ali nema mjesta za paniku. Mladi borac je uljudno odbio ponudu da nastupa pod turskom zastavom.

“Nastupit ću za tursku selekciju, ali sam im zahvalan što su me razumjeli i dozvolili da se borim pod zastavom Bosne i Hercegovine. Takav tretman je dobio i jedan borac iz Azerbejdžana i mi smo kao neki svojevrsni gostujući reprezentativci Turske. Neupitno je da u karijeri ostajem predstavnik Bosne i Hercegovine” istakao je mladi kickboxer.

Najnovije

Bećirović uoči puta za New York: Istina i presude se ne mogu sakriti

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović i član Željko Komšić sutra putuju u New York. Tamo će u četvrtak...