HDZ BiH: Doći će do izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH

Preporučujemo

Danas je Domu HDZ-a BiH u Mostaru održana 22. sjednica Predsjedništva na kojoj se raspravljalo se o više aktualnih tema, piše N1.

Predsjedništvo HDZ-a BiH najprije je uradilo analizu rada za 2017. godinu te plan za 2018. godinu.

- -

Plan rada stranke za tekuću godinu prezentirali su voditelji organizacijskih cjelina HDZ-a BiH i to: Mladeži, Zajednice žena, Kluba utemeljitelja, Političke akademije te Odbor za branitelje.

Također, na sjednici je utvrđen i kalendar aktivnosti za 2018. godinu. Zaključeno je kako će se kroz stranačku infrastrukturu, svi planovi ugraditi u zajednički plan izbornih aktivnosti, odnosno plan za izbornu kampanju.

Na sjednici je vršen presjek političkog stanja, te je razgovarano o pripremama za predizborne aktivnosti, s ciljem skretanja pozornosti na važnost izmjena i dopuna Izbornog zakona sukladno odluci ustavnog suda u BiH, kako bi se omogućilo legitimno predstavljanje konstitutivnih naroda, da konstitutivnost zaživi sukladno odlukama Ustavnog suda i da se Bosna i Hercegovina napokon okrene europskoj budućnosti.

Predsjedništvo je i na danas održanoj sjednici potvrdilo uvjerenje kako će u narednom razdoblju doći do izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH.

- -

Na sjednici je zaključeno kako će se u narednom razdoblju voditi razgovori sa predsjednicima stranaka u BiH vezani za aktualnu političku situaciju, navodi se u saopćenju.

Najnovije

Efendić: Za Dodika smo znali kakav je, ali ovi naši su se godinama lažno predstavljali

Predsjednik Stranke za BiH Semir Efendić oglasio se večeras na svom Facebooku komentarom o mitingu koji je u režiji...