HDZ-ov ministar nepravde i Republika Srbija štite zločinca Novaka Đukića

Preporučujemo

Na današnji dan četničke velikosrpske horde sa Ozrena, granatirajući Grad Tuzlu, na Tuzlanskoj kapiji ugasile su sedamdeset i jedan mladi život i ranile preko dvjesto osoba. Najmlađa žrtva imala je svega tri godine. Zločinac odgovoran za ovaj zločin, Novak Đukić, koji je pred Sudom Bosne i Hercegovine osuđen na 25.godina zatvora danas se nalazi pod zaštitom Republike Srbije i vlade Aleksandra Vučića, saopšteno je iz Demokratske fronte.

Srbija je zločincu Đukiću, koji je odgovoran za jedno od najvećih stradanja u historiji Tuzle, ne samo pružila utočište nego i svu logistiku kako bi izbjegao izdržavanje kazne.

Početkom ove godine, Viši sud u Beogradu odgodio je početak postupka protiv Đukića na kojem je trebalo biti razmatrano preuzimanje izvršenja 25-godišnje zatvorske kazne na koju je osuđen zbog zločina počinjenog na “tuzlanskoj Kapiji”. Tvrdi se naime da Đukić ima psihičkih problema, što svakako ne začuđuje. Međutim, “psihički problem” uslovno rečeno ima i država Srbija na čelu sa Aleksandrom Vučićem..

Svima nam je jasno je pravosuđe u Srbiji u funkciji zaštite države Srbije od eventualnih presuda kojima bi se dokazalo da su njene produžene ruke bile kompletan generalštab Vojske RS-a, kao što je jasno da su ratu Đukića plaćali a sada ga štite.

Međutim, nije samo Srbija kriva što je zločinac i ubica tuzlanske mladosti na slobodi. Iako je Ministarstvo pravde BiH potpisalo protokol sa Srbijom, kojim se rješava ova problematika, isto ministarstvo u tome cilju ne poduzima apsolutno ništa. Na čelu Ministarstva pravde nalazi se poslušni kadar HDZ-a i Dragana Čovića, Josip Grubeša.

Mi u DF-u potpuno smo svjesni činjenice da institucije Bosne i Hercegovine, u ovom konkretnom slučaju neće poduzeti apsolutno ništa sve dok njima rukovodi Čovićev ministar nepravde. Sve dok ministarstvom pravde rukovodi stranka osuđena za UZP,  “dragi Aco” i zločinac Đukić mogu mirno spavati.

Neka je vječni mir nevino nastradaloj tuzlanskoj mladosti!

Najnovije

Teška nesreća u Velikoj Kladuši, muškarac stradao u svom dvorištu

U teškoj saobraćajnoj nesreći u kladuškom naselju Vejinac, Gornji Purići, jedna osoba smrtno je stradala. Kako javlja Radio Velika kladuša,...