Zenica: Starica pretučena zbog 30 maraka

Preporučujemo

Pripadnici zeničke policije uhapsili su maloljetnog O. Š. i 21-godišnjeg A. R, obojica iz Zenice, a koji su osumnjičeni da su u proteklom periodu počinili nekoliko teških krađa i razbojništvo na području Zenice.

Prema informacijama iz MUP-a ZDK-a, 20. maja su dvije nepoznate osobe pokucale na vrata kuće u Ulici Poglavnica u Zenici, koja im je otvorila 79-godišnja vlasnica P. M. Razbojnici su staricu tom prilikom nasilno ugurali u kuću i oborili je na pod, a pritom je nekoliko puta udarili u lice. Potom su ispremetali stvari u kući, te ukrali 30 maraka, nakon čega su pobjegli kroz prozor, piše Oslobođenje.

Nakon što su dobili prijavu o ovome, pripadnici policije su odmah otišli na lice mjesta te su počeli sa istragom tokom koje je ispitano nekoliko osoba. Tako su policajci došli do informacija da bi se u vezu sa ovim razbojništvom mogao dovesti maloljetni O. Š, a da je njegov saučesnik bio A. R.

– Policija je došla do saznanja da se O. Š. dovodi u vezi sa još dvije krađe, među kojima je i ona kada je od Zeničanke R. G. s vrata otrgnuta zlatna ogrlica, kazali su iz policije.

Osumnjičeni su privedeni na ispitivanje, nakon čega će biti predati zeničkom Kantonalnom tužilaštvu na saslušanje. O daljim mjerama će biti odlučeno naknadno.

Najnovije

Biden ipak Ukrajini šalje projektile dugog dometa

Američki predsjednik Joe Biden obavijestio je ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog da će Washington opskrbiti Kijev projektilima ATACMS dugog dometa,...