Zenica: Starica pretučena zbog 30 maraka

Preporučujemo

Pripadnici zeničke policije uhapsili su maloljetnog O. Š. i 21-godišnjeg A. R, obojica iz Zenice, a koji su osumnjičeni da su u proteklom periodu počinili nekoliko teških krađa i razbojništvo na području Zenice.

Prema informacijama iz MUP-a ZDK-a, 20. maja su dvije nepoznate osobe pokucale na vrata kuće u Ulici Poglavnica u Zenici, koja im je otvorila 79-godišnja vlasnica P. M. Razbojnici su staricu tom prilikom nasilno ugurali u kuću i oborili je na pod, a pritom je nekoliko puta udarili u lice. Potom su ispremetali stvari u kući, te ukrali 30 maraka, nakon čega su pobjegli kroz prozor, piše Oslobođenje.

- -

Nakon što su dobili prijavu o ovome, pripadnici policije su odmah otišli na lice mjesta te su počeli sa istragom tokom koje je ispitano nekoliko osoba. Tako su policajci došli do informacija da bi se u vezu sa ovim razbojništvom mogao dovesti maloljetni O. Š, a da je njegov saučesnik bio A. R.

– Policija je došla do saznanja da se O. Š. dovodi u vezi sa još dvije krađe, među kojima je i ona kada je od Zeničanke R. G. s vrata otrgnuta zlatna ogrlica, kazali su iz policije.

Osumnjičeni su privedeni na ispitivanje, nakon čega će biti predati zeničkom Kantonalnom tužilaštvu na saslušanje. O daljim mjerama će biti odlučeno naknadno.

Najnovije

Salkić odgovorio Delegaciji EU: Na širenje lažnog narativa nećemo šutjeti

Poslanik u NSRs Ramiz Salkić (SDA) oštro je kritikovao pismo koje je Delegacija EU u BiH uputila žrtvama genocida...