Helez poručio da je cilj NATO, negodovao njegov zamjenik: Treba biti oprezniji sa izjavama

Preporučujemo

Zamjenik ministra odbrane BiH za upravljanje resursima Aleksandar Goganović (SNSD) kritikovao je izjavu ministra Zukana Heleza da su cilj njegovog ministarstva NATO integracije BiH.

Goganović ističe kako Ministarstvo odbrane BiH sarađuje i sa Ministarstvom odbrane Rusije te da sa drugim “partnerskim državama”.

“Rusija je dokazani višegodišnji prijatelj BiH i zato me neprijatno iznenađuju izjave kolege Heleza da cilj BiH nije prijateljstvo sa Rusijom, nego samo sa NATO-om”, rekao je Goganović Srni.

Smatra da Helez treba biti “oprezniji” sa izjavama jer Rusija preuzma predsjedavanje Vijećem sigurnosti UN-a od 1. aprila.

Goganović također tvrdi da je Programom reformi definisano opredjeljenje BiH za saradnju sa NATO savezom, ali da to ne isključuje saradnju sa drugim zemljama poput Rusije i Kine.

“Za razliku od aktuelnog ministra odbrane, moje želje su da gradimo prijateljstva na Zapadu i Istoku, ali posebno jake i prijateljske regionalne odnose. Moramo biti svjesni činjenice da je spoljna i odbrambena politika isključivo u nadležnosti Predsjedništva BiH”, ističe.

Najnovije

Gruzija optužila trojicu srpskih državljana da su pripremali Gruzijce za državni udar krajem godine

Služba državne sigurnosti Gruzije saopćila je da su trojica srpskih državljana koji su posjetili Gruziju krajem septembra održali obuku...