HRT potpisao Dragana Čovića kao člana Predsjedništva BiH

preporučujemo

U Zagrebu je danas sahranjen gradonačelnik Milan Bandić, a veliki broj političara, funkcionera, prijatelja i članova porodice ispratio ga je na vječni počinak.
Među njima bio je i lider HDZ-a BiH i zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović.Za Bandića je kazao da je bio osoba koja je toliko vremena posvetila svom narodu i domovini te da nije znao za ništa drugo osim za stalni rad.

Ono što je “zapelo“ za oko svima koji su pratili Vijesti u 17 sati na prvom programu na Hrvatske radio-televizije (HRT 1), u prilogu o sahrani Milana Bandića, je funkcija Dragana Čovića.

Naime, Čović je potpisan kao aktuelni član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, a ne kao bivši.

Za pretpostaviti je da se radi o tehničkoj greški pri realizaciji emisije, no svakako da je ovaj detalj zanimljiv ako se u obzir uzme cjelokupan stav Republike Hrvatske o izboru člana Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda. Za mnoge u Hrvatskoj Komšić je nelegitiman predstavnik hrvatskog naroda u BiH zbog čega insistiraju na izmjenama Izbornog zakona u našoj državi.

Najnovije

Blaž Slišković je novi trener FK Željezničar

Fudbalski klub Željezničar je dobio novog trenera, a to je bh. nogometni stručnjak Blaž Slišković. Ovu odluku donijeli su...