Hrvatska: Najavljena akcija blokade saobraćaja zbog rasta cijene goriva

Preporučujemo

Građanska inicijativa “Stop rastu cijena goriva!” najavila je ispred zgrade Hrvatske vlade održavanje prosvjedne akcije #UGASIMOTOR kojoj će se moći pridružiti vozači na području cijele Hrvatske sutra kako bi ukazali na previsoke cijene goriva, javlja Anadolu Agency (AA).

Predstavnici Građanske inicijative “Stop rastu cijena goriva!” Vedran Franc i Damir-Kristijan Rogina najavili su održavanje prosvjedne akcije sutra, u petak 15. lipnja u 17 sati u trajanju od 10 minuta kako bi građani i vozači upozorili Hrvatsku vladu da su cijene goriva u zemlji, nakon nekoliko uzastopnih poskupljenja, previsoke.

- -

Damir-Kristijan Rogina iz Građanska inicijative “Stop rastu cijena goriva!” poručuje kako visoki nameti na gorivo, odnosno visoka ukupna cijena goriva, donosi porast cijena svih roba i usluga te pad standarda hrvatskih građana.

Upozoravaju kako su cijene barela nafte na svjetskom tržištu nedavno smanjene te kako je posljednje pojeftinjenje cijene goriva u Hrvatskoj, usklađeno sa globalnim pojeftinjenjem, u iznosu od od 13 lipa (0,017 eura) beznačajno.

“Smatramo da je maksimalna cijena goriva na koju bismo pristali devet kuna”, poručio je Rogina.

Aktivisti ocjenjuju da će odaziv građana biti značajan jer imaju velik broj članova u istoimenoj Facebook grupi.

Najnovije

U Banovićima voz udario putnički autobus, kamere snimile nesreću

Na području Banovića danas se u jutarnjim satima dogodila teška saobraćajna nesreća u kojoj su učestvovala dva vozila: autobus...