Hrvatska: Nepoznati muškarac se zapalio ispred zgrade Vlade

Preporučujemo

Oko 9:40 ispred zgrade Vlade Republike Hrvatske na Markovom trgu nepoznati muškarac se polio benzinom i zapalio, javlja Jutarnji list.

Kako saznaje Jutarnji, povrijeđeni muškarac nalazi se u Klinici za traumatologiju u Draškovićevoj. U teškom je stanju i životno je ugrožen te se provode mjere intenzivnog liječenja. Ljekari će službenu izjavu o stanju unesrećenog dati u podne.

- -

Svjedok očevidac je za Jutarnji kazao da je uočio muškarca kako se u neposrednoj blizini zgrade Vlade i u vidno rastrojenom stanju polijeva nekom tekućinom.

O tom potezu je vrlo brzo bilo obaviješteno osiguranje, a kad su pogled ponovno usmjerili prema čovjeku kako bi krenuli prema njemu i legitimisali ga, isti je već bio zahvaćen vatrom.

Iz PU zagrebačke su ranije potvrdili da su dobili dojavu o događaju u 9:37 sati.

– Prema prvim informacijama osoba se zapalila i Hitna je poslana na mjesto događaja. Trenutno se utvrđuju sve okolnosti događaja – kazali su kratko iz policije.

Najnovije

Guterres: Svijet ne može sebi priuštiti da Liban postane nova Gaza

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija (UN) Antonio Guterres izrazio je duboku zabrinutost zbog rastućih tenzija između Izraela i libanske grupe...