Hrvatska: Zaustavljeno tegljenje turskog broda, u njega opet prodire voda

preporučujemo

Tegljenje turskog teretnog broda “Haksa”, koji je jučer ujutro doživio havariju u arhipelagu otoka Jabuka, zaustavljeno je u noći na ponedjeljak jer je morska voda ponovno počela prodirati u trup broda, pa su petorica članova posade, među njima i kapetan koji su ostali na brodu, ipak prevezeni u Split gdje su se pridružili preostaloj osmorici članova posade.

“Tokom tegljenja u pravcu brodogradilišta u Trogiru s nedjelje na ponedjeljak članovi posade koji su ostali na ovom brodu izvijestili su kako voda ponovno prodire u njegov trup, pa je tegljenje zaustavljeno 12 milja sjeverozapadno od Drvenika, a članovi posade su se iskrcali s tog broda i prevezeni su u Split”, izjavio je Hini kapetan u splitskoj Lučkoj kapetaniji Davor Vidan.

Rekao je kako su na na poziciju gdje je zaustavljeno tegljenje turskog broda poslani vatrogasci s pumpama za ispumpavanje vode te ronilac, radi utvrđivanja mjesta na brodu kroz kojeg voda prodire i mogućeg začepljenja kako bi se prodiranje zaustavilo, prenosi index.hr.

“Vjerujemo kako će tokom dana biti moguće nastaviti tegljenje ovog turskog broda do trogirskog brodogradilišta”, rekao je Vidan.

Prodor vode u trup ovog broda prvotno je bio zaustavljen u nedjelju, nakon što je na otvor kroz koji je ulazila voda nalijepljena aluminijska ploča te je organizirano njegovo tegljenje remorkerom Brodospasa.

Na pitanje postoji li mogućnost potonuća, Vidan je za N1 televiziju odgovorio: “Uvijek postoji. Zato smo pozvali vatrogasce”.

Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL

Najnovije

U Posavskom kantonu gradit će se pogon za proizvodnju tortilja vrijedan 15 miliona eura

Predsjednik Vlade Posavskog kantona Đuro Topić u četvrtak je u uredu te vlade u Orašju primio privrednika Vlatka Barbarića,...