Hrvatski predstavnici posjetili Jasenovac

Preporučujemo

Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar Kitarović posjetila jutros Spomen-područje Jasenovac kako bi odala počast žrtvama. Tom prilikom u knjigu dojmova upisala je: “Posjet Spomen-području logora Jasenovac uvijek priziva osjećaje dubokog žaljenja zbog zločina koji su se ovdje dogodili i pijeteta prema svim nevinim žrtvama. Nijedan politički cilj ni poredak ne mogu opravdati zločine koji se čine u njegovo ime”.

Republika Hrvatska kao demokratska država, nastala na zasadama svih pozitivnih vrijednosti historijske borbe hrvatskoga naroda za slobodu, među kojima je i antifašizam, bespridržajno osuđuje zločine počinjene u ovom logoru te s poštovanjem trajno čuva sjećanje na sve njegove stradalnike, u jedinstvenoj opredijeljenosti za poštovanje ljudskih prava svih svojih građana, kao jamstva napretka i mira.

“U pratnji predsjednice bio je Ivan Zvonimir Čičak, predstavnik predsjednice na državnoj komemoraciji žrtvama ustaškoga koncentracijskog logora Jasenovac, koja će se održati u nedjelju, piše index.hr.

Najnovije

Kina posijala novi strah i jezivo zaprijetila Tajvanu invazijom: “Spremni smo upotrijebiti sva potrebna sredstva”

Kina je uputila najnoviju prijetnju Tajvanu upozoravajući da je spremna upotrijebiti ‘sva potrebna sredstva‘ kako bi ponovno zauzela otok,...