Huawei u prvih 10 sekundi prodaje novog mobitela zaradio više od 15 miliona dolara

Preporučujemo

Iza Huaweija je odlična godina u kojoj su učvrstili svoju poziciju trećeg najvećeg mobilnog proizvođača na svijetu te su isporučili 153 miliona pametnih telefona (zajedno s njihovim brendom Honor), a planovi za ovu godinu još su ambiciozniji.

Kompanija se fokusirala na poboljšanje korisničkog iskustva i inovacije – npr. predstavili su Kirin 970 čipset vođen umjetnom inteligencijom te trostruku kameru na smartphoneu P20 Pro, dok za ovu godinu planiraju nastaviti s inovacijama u tehnologijama poput umjetne inteligencije, proširene i virtualne stvarnosti.

- -

Ulaganje u istraživanje i razvoj te u sam brand itekako se isplatilo, a koliko su njihovi telefoni popularni najbolje možemo vidjeti na primjeru početka online prodaje u Kini. Iz ove kompanije objavili su kako su samo deset sekundi nakon početka prodaje zaradili više od 15 miliona dolara prodajom novih modela iz P serije – P20 i P20 Pro.

Iako nisu objavljene konkretne prodajne brojke, ovakva potražnja ne treba čuditi jer riječ je o odličnim telefonima, a model P20 Pro jedan je od najvećih konkurenata top modelima poput iPhonea i Samsungovih Galaxy S telefona te bi mogao biti prvi izbor ljubitelja mobilne fotografije.

Naime, ovaj model ima tri prednje kamere, trostruki optički zum, snima fantastične fotografije i u uvjetima slabijeg osvjetljenja te je proglašen najboljim smartphoneom za mobilnu fotografiju na stranici DxO Mark.

U Huaweiju su uvjereni u veliki prodajni uspjeh uređaja iz P serije te predviđaju kako bi mogli prodati dvostruko više novih modela (P20, P20 Pro i P20 Lite) u odnosu na prošlogodišnju seriju, odnosno oko 20 miliona komada, prenosi bljesak.

Najnovije

SIN ZLOČINCA RATKA MLADIĆA TVRDI: Moj tata je u lošem stanju, jedva se kreće, ima opasne aritmije…

Presuđeni ratni zločinac Ratko Mladić, koji se nalazi u haškom pritvoru, i dalje je lošeg zdravstvenog stanja, jedva govori,...