U Sarajevu Međunarodni oldtimer susreti automobila i motora

Preporučujemo

XVI Međunarodni oldtimer susreti automobila i motora održat će se i ove godine u glavnom gradu Bosne i Hercegovine, u periodu od 4. do 6. maja. Na ulicama glavnog grada očekuje se oko pedeset najstarijih i najinteresantnijih limenih ljepotana.

Kolona automobila će kroz ova dva dana prodefilovati ulicama Sarajeva.

- -

Tačnije, ove godine kao novost predstavljamo i takmičarski dio programa – Rally koji će se održati 05. maja. Rally će startati tačno u podne, dakle u 12h, ispred SCC-a (automobili će po uzoru sa svjetska takmičenja startati sa 30 sekundi razmaka), a njihov krajnji cilj je Ravna Planina, gdje će se održati ispit spretnosti i tačnosti za tamičare.

Kao i prethodnih godina, nedelja 06. maj, od 12h do 15h, je rezervisana za veliku gradsku zabavu i izložbu na platou ispred BBI Centra, gdje će građani birati najljepši automobil manifestacije, a organizator, Old Timer club Sarajevo, proglasiti pobjednike po kategorijama.

Svi ljubitelji starih automobila i motora pozvani su da se pridruže manifestaciji i pogledaju ove ulickane četverotočkaše, koje njihovi vlasnici održavaju sa mnogo ljubavi i pažnje.

Najnovije

Nakon 31 godinu od paljenja, miniranja i rušenja sutra svečano otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu

Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Kizlar-agine džamije u Mrkonjić Gradu, koja je zapaljena i minirana 1993. godine, a...