Hulusić razgovarao s premijerom Zoljem: Realizacija infrastrukturnih projekata

Preporučujemo

Direktor Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo Mirza Hulusić bio je domaćin današnjeg sastanka na kojem su učestvovali i premijer KS Adem Zolj, ministar saobraćaja Mujo Fišo, direktor Zavoda za planiranje razvoja KS Hamdija Efendić te predstavnici Direkcije za puteve KS i Općine Novi Grad.

Razgovarano je o brojnim infrastrukturnim projektima, u čijoj realizaciji Zavod za izgradnju ima vrlo značajnu ulogu.

- -

Tako je bilo govora o nastavku izgradnje V transverzale, kojom će naselje Čengić-Vila biti spojeno na Južnu longitudinalu. Ujedino to bi u budućnosti bila i funkcionalna veza južne longitudinale sa budućim gradskim autoputom. Zavod za izgradnju KS već je osigurao sredstva za spajanje V transverzale s Južnom longitudinalom kod zgrada Bosmala.

Konkretni potezi dogovoreni su kada je u pitanju nastavak izgradnje Južne longitudinale. Tako će dio trase ove saobraćajnice od pekare AS do zgrada Bosmala biti preprojektovan kako bi se osigurala ažurnost u projektnoj dokumentaciji i bolja funkcionalna povezanost s V transverzalom. Prema zaključku sastanka, u međuvremenu, Zavod za izgradnju će na ovoj trasi rješavati imovinsko-pravne odnose.

Također, kada je u pitanju Južna longitudinala, razgovarano je i o izmještanju zgrade na Grbavici, koja se nalazi na trasi buduće saobraćajnice. Projekt izmještanja zgrade je u izradi, a pristupa se i rješavanju imovinsko-pravnih odnosa.

Najnovije

Francuska odbila zahtjeve ruskih novinara za akreditacijom, iz Kremlja poručili da je to neprihvatljivo

  Kremlj je u ponedjeljak objavio da je odluka Francuske o tome da odbije akreditovati neke ruske novinare za ovogodišnje...