Vremenska prognoza za utorak, srijedu, četvrtak i petak

Preporučujemo

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nekoliko predstojećih dana, a kako navode meteorolozi, u Bosni i Hercegovini će i dalje preovladavati nestabilno vrijeme.

utorak u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Obilniji pljuskovi su mogući u Hercegovini u ranim jutranjim satima i od večernjih sati prema kraju dana. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C.

srijedu preovladavat će pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 17 i 23°C.

četvrtak u Bosni i Hercegovini se nastavlja period nestabilnog vremena. U većem dijelu zemlje se prognoziraju pljuskovi i grmljavina. Lokalno će pljuskovi biti i obilni. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 19 i 25°C.

petak u Bosni i Hercegovini sunčanije prijepodne. U drugoj polovini dana se prognozira jači razvoj oblačnosti koji će usloviti pljuskove i grmljavinu. Vjetar slab do umjereen jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 11°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 18 i 24°C.

Najnovije

Naredne sedmice počinje suđenje Dodiku i Lukiću, a Sud izriče presudu Cikotiću

U Sudu Bosne i Hercegovine u srijedu, 6. decembra, planiran je početak suđenja početak suđenja Miloradu Dodiku, predsjedniku Republike...