I oni žele ići na more: 10 pasmina koje obožavaju vodu

Preporučujemo

Idućih 10 pasmina, a vrlo lako moguće i mješanci tih pasmina, bit će posebno oduševljene boravkom na moru i kupanjem jer one jednostavno obožavaju vodu. Naravno, psa nikada ne smijete forsirati da uđe u vodu, već će on to sam učiniti kada bude spreman jer bi mu u suprotnom čitavo iskustvo moglo biti traumatično. Dajte svom mezimcu vremena da se upozna s vodenom površinom kako bi opušteno uživao u morskim radostima.

1. Labrador retriver

Pripadnici jedne od najpopularnijih pasmina na svijetu poznati su i po svojoj ogromnoj ljubavi prema vodi i plivanju. To ni ne čudi s obzirom na to da je labrador retriver i uzgojen za skupljanje predmeta u vodi. Među ovim ljepotanima mnogo je odličnih plivača i njihovom veselju neće biti kraja kada im se pruži prilika da namoče šapice.

2. Zlatni retriver

I zlatni retriver je, poput labrador retrivera, uzgojen za skupljanje plovki i patki u vodu. Nagon za boravkom u vodi ovoj pasmini ostao je do dan danas pa nije neobično vidjeti zlatnog retrivera koji koristi svaku lokvicu vode da se zabavi u njoj.

3. Newfoundland

Ova veličanstvena pasmina iz Kanade uzgojena je upravo u svrhu spašavanja u vodi, a njihova veličina i snaga omogućava im da u tom zadatku budu izvrsni. Duga, gusta dlaka omogućava im boravak i u jako hladnoj vodi bez posljedica na zdravlje.

4. Pudlica

Manje je poznato da je i pudlica jedna od pasmina uzgojena u svrhu skupljanja predmeta i životinja u vodi jer je se u današnje vrijeme najčešće trenira za izvođenje trikova na tlu.  Zato se nemojte iznenaditi ako vaša pudlica hirovito potrči u vodu jer ta ljubav njoj je u genima.

5. Portugalski vodeni pas

Nekada je zadaća portugalskog vodenog psa bila skupljanje riba u ribarske mreže, a bili su istrenirani i da pronađu poderotinu na ribarskoj mreži kao i izgubljeni ribarski pribor. Mnogi pripadnici pasmine i danas su izvrsni plivači.

6. Engleski seter

Engleski seter često se bolje osjeća u vodi nego na tlu. U vodi je ovaj pas k’o doma! Izvorno je ova pasmina uzgojena za pronalazak ptica engleskim vrijesištima.

7. Irski seter

Ova pasmina miks je najboljih odlika nekoliko pasmina uključujući engleskog setera, pointera, irskog terijera i irskog vodenog španijela. Irski seter jednako se dobro zabavlja kada je na otvorenom polju i trčkara i kada roni i pliva u vodi.

8. Irski vodeni španijel

Irski vodeni španijel najveći je španijel i jedan od najstarijih. Danas je to rijetka pasmina uzgojem prilagođena boravku u vodi, a svatko ga irskog vodenog španijela želi za kućnog ljubimca treba ovom psu pružiti dovoljno kretanja i mentalne stimulacije.

9. Retriver zaljeva Chesapeake

Ova prelijepa pasmina fizički je slična labrador retriveru, ali imaju valovitu dlaku i puno snažniji temperament. Sukladno svom genetskom kodu, retriver zaljeva Chesapeake obožava boraviti u vodi.

10. Španjolski vodeni pas

Pripadnici ove vrlo stare pasmine imaju slično podrijetlo kao i nekoliko drugih europskih vodenih pasmina pasa. Većina njihove povijesti vezana je za vodu, ali španjolski vodeni pas ima i urođeni instinkt za skupljanje krda, prenosi Oslobođenje.

Najnovije

FBI uhapsio pripadnicu jedinice Zulfikar, optužena da je tokom rata u BiH mučila Srbe

Državljanka SAD-a iz Bosne i Hercegovine uhapšena je jučer u Morgantownu u Zapadnoj Virginiji pod optužbom da je lagala...