Igor Kalabuhov otkriva: Da li će Rusija, nakon Ukrajine “preći” na BiH?

Preporučujemo

Da li BiH, možda, prikuplja naš biološki materijal da bi se u nekoj američkoj laboratoriji razvio virus koji će se širiti na južne regione Rusije, pita Kalabuhov.

Povodom obilježavanja 10. februara, koji se u Rusiji slavi kao Dan diplomatskih radnika, Ambasada Rusije u našoj zemlji najavila je serijal objava. U njima će, kako je najavljeno, ambasador Igor Kalabuhov “razbijati” mitove u vezi sa odnosima BiH i Rusije.

Prvi od tih, kako su ih nazvali, mitova kojeg “razbija” Kalabuhov je tvrdnja da će Rusija, nakon rata u Ukrajini “preći” na BiH.

U podužem odgovoru Kalabuhov iznosi rusko viđenje agresije na Ukrajinu, nazivajući je specijalnom vojnom operacijom. Ruski ambasador tvrdi da se radi o defanzivnoj operaciji s ciljem zaštite ugroženog ruskog stanovništva na teritoriji Ukrajine. Ukratko, sve ono što zvanična Moskva tvrdi već godinu dana i čega su se Bosanci i Hercegovci naslušali 90-tih kao opravdanje Srbije za agresiju na našu zemlju, kao i za sve zločine počinjene u tom periodu, uključujući i genocid u Srebrenici.

Na isti način Kalabuhov pokušava opravdati invaziju započetu 24. februara prošle godine, a tek na kraju dotiče se odnosa BiH i Rusije.

– Da li je Bosna i Hercegovina ili bilo koje njeno djelovanje prijetnja sigurnosti Rusije? Da li ona ubija ruske građane ili, možda, prikuplja naš biološki materijal da bi se u nekoj američkoj laboratoriji razvio virus koji će se širiti na južne regione Rusije, kao što je bio slučaj sa kijevskim režimom? Prema našim podacima, ne. Osim ako nešto ne znamo… (Šalimo se). I dokle god je to tako, nema ni najmanjeg razloga da se Bosanci i Hercegovci zbog ovoga brinu, naveo je Kalabuhov.

Najnovije

Završena akcija “Niste same”: Paketi za žene i djevojke uskoro kreću za Tursku i Siriju

Regionalna Asocijacija Poduzetnica pridružila se kampanji Crvenog križa Federacije BiH "Niste same" za žene i djevojke Turske i Sirije. Bosnaskohercegovačke...