Iniesta sutra najavio oproštajnu konferenciju: “Da se drugačije zove, osvojio bi dvije Zlatne lopte”

Preporučujemo

Andres Iniesta najavio je za sutra konferenciju za novinare, a prema svemu sudeći jedini razlog je najava oproštaja od dresa Barcelone.

U karijeri je Iniesta osvojio svako natjecanje u kojem je sudjelovao. S Barcelonom je osvojio osam naslova prvaka, šest španjolskih kupova, sedam superkupova, četiri Lige prvaka, tri evropska superkupa i tri Svjetska klupska prvenstva.

- -

Sa španskom reprezentacijom bio je dvaput evropski prvak, a 2010. godine osvojio je i Svjetsko prvenstvo. No, Andres Iniesta (33), jedan od najboljih nogometaša svoje generacije i jedan od najboljih veznjaka svih vremena, nikad nije dobio Zlatnu loptu, a sigurno više neće jer prema nagovještajima odlazi u Kinu.

Iniesta je u karijeri osvojio 34 trofeja, najviše u povijesti svih španjolskih nogometaša, a da je nepravedno zapostavljen po pitanju Zlatne lopte smatra i njegov dugogodišnji reprezentativni kolega i rival iz Reala Sergio Ramos, piše portal sporsport.

“Da se Andres zvao Andresinho, siguran sam da bi osvojio barem dvije Zlatne lopte”, rekao je danas Ramos.

Iniesta je dvaput ušao među tri najbolja igrača u izboru za Zlatnu loptu, a svi su očekivali da će je i osvojiti 2010. godine nakon što je zabio gol za naslov svjetskog prvaka. No, nagradu je osvojio Messi.

Najnovije

Islamska zajednica u BiH: Negiranje genocida u NSRS-u je argument zašto je neophodno usvajanje rezolucije

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje današnje usvajanje sramnih zaključaka Narodne skupštine Republike Srpske, kojima se negira genocid...