- Advertisement -

Iran će odgovoriti na napad Izraela

Preporučujemo

Dva dana nakon spornog napada u Siriji za koje se vjeruje da su djelo Izraelaca u svijetu se sve više priča o mogućem sukobu Izraela i Irana.
Visoki iranski zvaničnik Aladin Borugerdi izjavio je da će Iran u “odgovarajuće vrijeme i na odgovarajućem mjestu“ odgovoriti na navodni izraelski raketni napad u kome su ubijeno nekoliko Iranaca u Siriji.

Inače, njegova izjava predstavlja prvi direktan odgovor na napad na dvije baze na sjeveru Sirije u nedjelju uveče koje je navodno izveo Izrael.

Iranska novinska agencija i organizacija koja nadgleda rat su navele da je u udarima ubijeno više od 20 provladinih boraca među njima Iranci, prenijeli su izraelski mediji. Nakon napada nastala je prava konfuzija i ćutanje sa izraelske strane.

“Agresija cionističkog entiteta protiv prisustva naših vojnih savjetnika u Siriji daje nam pravo da odgovorimo na odgovarajućem mjestu i vremenu”, rekao je Borudžerdi na novinskoj konferenciji u glavnom gradu Sirije, prenosi AP.

Brzo reagujući na tu prijetnju izraelski ministar odbrane Avigdor Liberman je rekao da prijetnje iz Irana “dolaze nedjelju za nedjeljom “ i ako postupe po njima Izrael će odgovarajuće reagovati, prenosi CDM.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Demonstranti u Šri Lanki traže ostavku predsjednika, policija ih otjerala

Policija u Šri Lanki upotrijebila je suzavac i vodene topove da rastjera demonstrante koji su pokušali da se približe...