- Advertisement -

Izetbegović: Sebija će uskoro izrasti u snažnu ženu političara

Preporučujemo

“Zvizdić je dobio natpolovičnu podršku sa terena tako da me ne bi iznenadilo da Kadrovska komisija SDA pojednostavi stvari i predloži njegovu kandidaturu aklamacijom, bez tajnog glasanja na Konvenciji koja se treba održati 26. maja”, kazao je predsjednik SDA  Bakir Izetbegović u intervjuu za Vijesti.ba.

Na pitanje da li je očekivao ovakvu podršku baze kandidaturi profesorice  Sebije Izetbegović, predsjednik SDA je odgovorio da nije.

“Ne tako davno, postojao je snažan otpor u javnosti imenovanju Sebije Izetbegović na poziciju direktorice Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. Taj otpor je bio praćen šutnjom u strukturi SDA, izostankom podrške, čak i komentarima da je imenovanje bilo štetno po stranku. Sebija se borila sama – i izborila. Napravila je preokret u KCUS-u kakav niko nije očekivao, uvela je red, vratila dugove, podigla nivo zdravstvene usluge. Pokazala je pri tom neobičnu hrabrost i viziju, snažnu lidersku crtu i harizmu i preokrenula javno mnijenje u svoju korist. Njenu kandidaturu za člana Predsjedništva BiH smo od početka demantovali i obeshrabrivali. I unatoč svemu tome, pa i mom ličnom negativnom odnosu spram njene kandidature, kao politička autsajderka je iz baze dobila snažnu podršku. Sebija će vjerovatno uskoro izrasti u snažnu ženu-političara kakvih treba bosanskohercegovačkom društvu”, odgovorio je Izetbegović.

- Advertisement -
- Advertisement -

Najnovije

Parlament BiH danas o budžetu i izbornom zakonu

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH bi na sjednici zakazanoj za danas trebao da razmatra principe Prijedloga zakona o budžetu...