Iran: U zemljotresu povrijeđeno 79 osoba na jugu zemlje

Preporučujemo

Državna televizija u Iranu saopštila je da je zemljotres jačine 5.8 stepeni po Richterova skali pogodio jug Irana u ponedjeljak, javlja Anadolu Agency (AA).

U zemljotresu je povrijeđeno najmanje 79 osoba. Prema istraživanju Američkog Geološkog zavoda (USGS) zemljotres je iznosio 5,9 stepeni po Richterovoj skali.

Nema izvještaja o smrtnim slučajevima. Zemljotres je zabilježen rano ujutro u ponedjeljak u blizini sela Sirch u pokrajini Kerman. Sirch se nalazi oko 1.100 kilometara južno od glavnog grada Teherana.

USGS navodi da je zemljotres pratilo nekoliko manjih potresa jačine 4,8 stepeni na sjeveroistoku zemlje, zemljotres je uslijedio nakon serijala potresa dan ranije u kojima je povrijeđeno skoro 300 osoba.

Iran je zemlja koja je sklona redovnim zemljotresima, zemljotres jačine 7.2 stepeni u kojem je poginulo više od 600 osoba u novembru potresao je zapadni Iran.

Najnovije

Šta američki State Department kaže o terorizmu u Bosni i Hercegovini

State Department, odnosno Ministarstvo vanjskih poslova Sjedinjenih Američkih Država, objavilo je izvjetšaj o terorizmu u svijetu za 2022. godinu. U...