Išerić odgovorio Cvijanović: Poštujte presude Ustavnog suda i Ustav BiH, nikakve odluke ne treba poništavati

Preporučujemo

Nakon presude Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kojom je utvrdeno da je naziv “zajedničke institucije” neustavan, Predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović upitala je bi li trebalo poništiti akt Parlamentarne skupštine BiH o utvrđivanju kompleksa zgrada i zemljišta za smještaj institucija BiH u kojem se spominju “zajedničke institucije”, pa time poništiti i prenos vlasništva i iseliti sve te institucije?

Pravni stručnjak dr. sc. Enver Išerić poručio je Cvijanović krtako i jasno: “E, pa Željka ne treba nikakve odluke poništavati, samo treba poštovati Ustav Bosne i Hercegovine i presude Ustavnog suda”.

” Te neustavne odredbe iz Zakona o zastavi Ustavni sud će staviti van snage, i riješen problem. A te odluke onda, također, treba uskladiti sa Odlukom i Ustavom. Znači, ne treba ništa poništavati, nego uskladiti. Na kraju, umjesto što se nosioci najviših funkcija i organi države bave trivijalnim pitanjima, bilo bi bolje da ovu našu državu vode putem evropskih i NATO integracija”, naveo je Išerić.

Najnovije

Svi pričaju o novoj ukrajinskoj protuofanzivi, ali gdje će se desiti

S ruskom iscrpljujućom istočnom ofenzivom koja se navodno bliži kulminaciji, pozornost se ponovno usmjerava na planiranu protuofanzivu Ukrajine, za...