Islamska zajednica: Da li je klevetnički govor lični stav Mijatovića ili stav SDP-a?

Preporučujemo

Islamska zajednica u Bosni i Hercegovini osuđuje “teške uvrede” koje je sinoć, gostujući u programu FACE TV, izrekao potpredsjednik SDP-a BiH i bivši šef kabineta Milorada Dodika Vojin Mijatović.

U saopćenju Islamske zajednice u BiH, koje je objavila Muslimanska informativna novinska agencija (MINA), navodi se kako je on, bez ikakve argumentacije, sve vjerske zajednice u Bosni i Hercegovini, pa tako i Islamsku zajednicu nazvao ”ograncima fašističkih organizacija“.

- -

Tom prilikom je, navodi se u saopćenju, bez ikakvih dokaza ustvrdio kako, “pored tri ove fašističke političke organizacije, imamo još tri zla u Bosni i Hercegovini, to su Pravoslavna crkva, Katolička crkva i Islamska zajednica”, da bi kasnije dodao “…to je rezultat ove tri fašističke političke organizacije i tri ogranka kroz nazovimo vere”.

“Iako angažman vjerskih zajednica u društvu podliježe kritici neprihvatljivo je da se one ovako brutalno vrijeđaju i etiketiraju. Ovakav neodgovoran i klevetnički govor izlazi iz okvira osnovne pristojnosti i ona politička opcija u čije ime su uvrede izrečene se o tome treba očitovati kako bi se otklonila svaka nedoumica o tome da li su ovo zvanični stavovi stranke”, rečeno je.

“Islamska zajednica još jednom apeluje ne sve političke aktere da ne posežu za opasnim populizmom, govorom mržnje i neutemeljenim klevetama u javnom prostoru jer to ne doprinosi ozdravljenju društva”, navodi se u saopćenju Ureda za odnose sa javnošću IZ u Bosni i Hercegovini.

Najnovije

Opozicija udarila na bolnu tačku

U političkom teatru Sarajeva, poslednja epizoda u kojoj Elmedin Konaković, ministar vanjskih poslova i lider stranke Narod i pravda,...