Istanbul: Hiljade plivača preplivalo preko Bosfora iz Azije u Evropu

Preporučujemo

 Ukupno 2.419 plivača iz 55 zemalja učestvovalo je danas na 30. Samsung interkontinentalnom takmičenju preko Bosfora, javlja Anadolu Agency (AA).

Učesnici jedinstvenog takmičenja koje organizira Turski olimpijski komitet (TMOK) zaplivali su iz mjesta Kanlica na azijskoj obali Bosfora, a utrka je završena na evropskoj obali kod parka Kurucesme Cemil Topuzlu.

- -

Takmičari su plivali u grupama, a start utrke označio je turski ministar sporta i omladine Mehmet Muharrem Kasapoglu. Plivači su nosili čipove na nogama koji su mjerili njihov vrijeme i odredili konačni poredak.

Najbolje organiziranu utrku te vrste na svijetu u muškoj konkurenciji je osvojio Sjevernokipranin Dogukan Ulac koji je kanal dug 6,5 kilometara preplivao za 46 minuta i 58 sekundi.

Drugo mjesto je osvojio domaći takmičar Erge Can, dok je Amerikanac Alexander Kostich bio trećeplasirani.

U ženskoj konkurenciji pobjedu je izvojevala Turkinja Hilal Zeynep Sarac koja je Bosfor preplivala za 50,5 minuta. I drugo mjesto je pripalo domaćoj takmičarki Busi Topcu, dok je treće mjesto pripalo Amerikanki Amy Dantzler.

Najnovije

Čovićeva televizija ugostila Tuđmanovog savjetnika: “BiH treba ustavno-pravno preustrojiti s tri federalne jedinice!”

"BiH treba ustavno-pravno preustrojiti s tri diskontinuirane federalne jedinice“, rekao je ratni savjetnik Franje Tuđmana Bosiljko Mišetić u emisiji...